UA-49499200-1

Τι να βάλω στο καλάθι του Οκτωβρίου; Ακτινίδιο

1.10.2015_Ακτινίδιο

Έχει πράσινη σάρκα, είναι εξωτικό και έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλα τα φρούτα. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας του ακτινίδιου. Ας το απολαύσουμε!

Τι μας προσφέρει: Με καταγωγή από την Κίνα, το ακτινίδιο ταξίδεψε μετά τον 19οαιώνα στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία, της οποίας αποτελεί εθνικό σύμβολο, ενώ πλέον καλλιεργείται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πιο πλούσιο σε βιταμίνη C φρούτο, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων. Θεωρείται εξαιρετικό για την άμυνα του οργανισμού, περιορίζει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα, διευκολύνει την πέψη και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, ενώ χάρη στην λουτεϊνη που περιέχει βελτιώνει την όραση.

Τεστ φρεσκάδας: Επιλέγουμε ακτινίδια, τα οποία να μην είναι πολύ μαλακά, γιατί τότε είναι υπερώριμα. Αρκεί να μπορούν να πιεστούν ελαφρά στους δυο πόλους τους.

Στην κουζίνα: Τα ακτινίδια αποτελούν ιδανικό σνακ από μόνα τους, αλλά μπορούν να συνοδεύσουν και φρουτοσαλάτες μαζί με γιαούρτι και μέλι. Επίσης, δίνουν ξεχωριστή γεύση σε πράσινες σαλάτες.

Στο ψυγείο: Τα ώριμα ακτινίδια διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες, ενώ μπορούμε να τα συντηρήσουμε και στην κατάψυξη για περίπου 6 μήνες, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε, τα κόψουμε σε φέτες, τα ραντίσουμε με λεμόνι και τα φυλάξουμε σε σακουλάκια τροφίμων.

Tip: Για να ωριμάσουν τα σκληρά και άγουρα ακτινίδια, τα βάζουμε σε μια σακούλα, την κλείνουμε καλά και την αφήνουμε μερικές μέρες σε ζεστό μέρος. Ένας άλλος τρόπος να ωριμάσουν γρηγορότερα είναι να τα τοποθετήσουμε κοντά σε μήλα!

 

Πηγή: vita.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76