UA-49499200-1

Τιμητική διάκριση στη Μαριέττα Γιαννάκου για την προσφορά της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

18.6.2014_Ανώτατη τιμητική διάκριση για τη Μαριέτα ΓιαννάκουΤο  ανώτατο μετάλλιο τιμής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το μετάλλιο Robert Schuman, απενεμήθη σήμερα σε ειδική τελετή στην Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας στην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, για την ουσιαστική συμβολή της στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό όραμα, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Βαν Ρομπάι, του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντωλ ,του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ κ. Βέμπερ, καθώς και πλήθους ξένων ηγετών και αξιωματούχων.

Τα μετάλλια απένειμε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Mάνφρεντ Bέμπερ. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμητική διάκριση που προσφέρει η K.O. του ΕΛK και μέχρι σήμερα έχει απονεμηθεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές προσωπικότητες όπως στον Zακ Nτελόρ, Xέλμουτ Kολ, Λέο Tίντεμανς, για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.  Στη διάρκεια της βράβευσης ο Πρόεδρος της K.O. του ΕΛK κ. Bέμπερ υπογράμμισε ότι η  κα. Γιαννάκου και επτά ακόμη προσωπικότητες βραβεύονται, για  τον αγώνα τους για μια καλύτερη Ευρώπη και γιατί ενσαρκώνουν τις ιδέες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. “Οι άνθρωποι αυτοί δεν δίστασαν ποτέ να εκφράσουν ανοιχτά τις απόψεις τους και την πίστη τους στις ευρωπαϊκές αξίες”, τόνισε ο κ. Bέμπερ. Αναφερόμενος  συγκεκριμένα στην κα. Γιαννάκου, ο Πρόεδρος της K.O του ΕΛK, τη χαρακτήρισε πρωτοπόρο και εξήρε την συμβολή της ως εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για το καθεστώς των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, για πραγματική διαφάνεια και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κα. Γιαννάκου, η οποία έχει τιμηθεί στο παρελθόν με μετάλλια τιμής για την ευρωπαϊκή συμβολή της από πολλά κράτη μέλη, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε : «Είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την Ευρώπη των πολιτών. Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά και γι’ αυτή την ιδέα μάχομαι από την αρχή της συμμετοχής μου στην ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν είναι εύκολη η μάχη, χρειάζεται καθημερινό αγώνα για να καταφέρουμε να απολαμβάνουν τα αγαθά και τα θετικά της ενωμένης Ευρώπης οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά και θα συνεχίσω με κάθε δυνατό τρόπο τη συμβολή μου στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Το μετάλλιο Ρόμπερτ Σούμαν θεσμοθετήθηκε τον Ιούλιο του 1986 από την τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τιμήσει δημόσια πρόσωπα που με  τη δράση και τη δέσμευσή τους, έχουν προασπίσει την ειρήνη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την προσφορά στον άνθρωπο.

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76