UA-49499200-1

Τιμητική διάκριση για τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου

8.11.2014_Τιμητική διάκριση για τις «Ομπρέλες» του Γ. ΖογγολόπουλουΣτις φωτογραφίες της εβδομάδας επέλεξε το περιοδικό «Time», τις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες «βάφτηκαν» ροζ στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Οι «Ομπρέλες» φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη – Ελπίδα – Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση), που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Σημείο συνάντησης όλες τις ώρες της ημέρας

Μετά την ανάπλαση της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, οι «Ομπρέλες» κατάφεραν να διεισδύσουν δυναμικά στις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και να «σκαρφαλώσουν» στη λίστα των πιο φωτογραφημένων μνημείων. Το εντυπωσιακό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου κατάφερε να κερδίσει τους δικούς του «θαυμαστές» και να γίνει σημείο συνάντησης όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος (Αθήνα, 1 Μαρτίου 1903 – 11 Μαΐου 2004), ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες και εκπροσώπους της γενιάς του ’30, με πολυσχιδές και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο. Το έργο του εκτείνεται σε ένα ασυνήθιστο άνυσμα χρόνου, περίπου οκτώ δεκαετιών, με μια αδιάκοπη διάθεση ανανέωσης στην πλούσια θεματογραφία του καλλιτέχνη που συνήθιζαν να αποκαλούν «ο αιώνιος έφηβος».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76