UA-49499200-1

Την Σπάρτη επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Την Σπάρτη επισκέφθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αρχηγός συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο, έφτασε στην πόλη της Σπάρτης το απόγευμα του Σαββάτου και αμέσως επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, με τον οποίο είχε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, με το οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία σε θέματα ελέγχου και ασφάλειας των πολιτών, ενώ παράλληλα δέχθηκε την ικανοποίηση του κ. Δημάρχου για την ουσιαστική αστυνόμευση της πόλης.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεων συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων ο κ. Τσουβάλας ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα για θέματα αστυνομικής φύσεως, τα οποία απασχολούν τις Υπηρεσίες των Νομών και έδωσε τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική διοίκηση και την εξωστρεφή δράση του αστυνομικού προσωπικού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο χρόνο έχει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, σε όλους τους τομείς του εγκλήματος,τονίζοντας ότι η Λακωνία πρωτοστατεί σε αυτό.

Σε ερώτηση του monemvasianews.gr, επισήμανε ότι η αίσθηση που αποκομίζει από την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν και υπάρχει μια ουσιαστική αίσθηση ασφάλειας στη κοινωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στην αστυνομία, αποδέχονται και κατανοούν το ρόλο της και πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία, θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια».

Τέλος όσον αναφορά την επικείμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε ότι η υλοποίησή της πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. «Επιχειρούμε πανελλαδικά μια ήπια αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, θέλοντας να περάσουμε σε μεγαλύτερα σχήματα, με σκοπό την καλύτερη και ουσιαστική αστυνόμευση», ανέφερε ο κ. Τσουβάλας.

 

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76