UA-49499200-1

Την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων τίμησε ο Δήμος Πλατανιά Χανίων

17.11.2014_Την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων τίμησε ο Δήμος Πλατανιά ΧανίωνΕκδήλωση αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων διοργάνωσε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» στη Νερατζιά της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών, με αφορμή την καθιερωμένη από τον Ο.Η .Ε Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τέλεση θείας λειτουργίας στον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου,  ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης,  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων κ. Σταύρος Πολέντας, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Δασκαλάκης και Μαλακωνάκης και Κισάμου κ. Γλαμπεδάκης, ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ. Καστρινάκης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΚΤΕΛ Χανίων, του Γυμνασίου Βουκολιών και αρκετός κόσμος.

17.11.2014_Την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων τίμησε ο Δήμος Πλατανιά Χανίων_1Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι   για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων, πέρα από την ανάγκη για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας και ειδικά στους νέους η σωστή οδική συμπεριφορά και οι ολέθριες επιπτώσεις από ένα τροχαίο ατύχημα. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρέτησε και το δεκαήμερο δράσεων που οργανώθηκε σε σχολικές μονάδες όλου του νομού και στο οποίο συμμετείχε ενεργά και ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Π.Ε Χανίων και το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και τη στήριξη αρμόδιων φορέων.

Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Μανώλη Λεράκη, Μηχανολόγο Μηχανικό, ενώ συγκινητικό ήταν το μήνυμα ενάντια στην αιματοχυσία της ασφάλτου που απέστειλαν σε κάθε κατεύθυνση οι μικρές κόρες αδικοχαμένου θύματος τροχαίου δυστυχήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία μνήμης από παλαιά οχήματα της Σ.Ι.Π.Α.Κ και βράβευση των οδηγών τους από τους διοργανωτές, ενώ ακολούθησε κέρασμα, προσφορά του ΚΤΕΛ Χανίων.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76