UA-49499200-1

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

2.2.2015_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2015, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ», έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, στο κέντρο «Πέτρα» στη Μονεμβασία. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δηλώνοντας τη στηριξή του σ’ ένα σύλλογο, ο οποίος επί σειρά ετών παράγει ουσιαστικό έργο στο τόπο.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κουλουβάκος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την συνεχή και διαρκή παρουσία τους. Ζήτησε τέλος την στήριξη όλων, προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει να προβαίνει σε έργα και δράσεις, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν την πολιτιστική μας παράδοση.

Ακολούθησε πρόγραμμα σύγχρονου χορού, κινητικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών. Στη συνέχεια επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε ανθρώπους που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου και συγκεκριμένα στον κ. Ευάγγελο Χαραμή, ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Μωρέως Ήδιστα», στην κυρία Αναστασία Λιβιεράτου, ιδιοκτήτρια καταστήματος και εργαστηρίου Αργυροχρυσοχοϊας, στο Κάστρο Μονεμβασίας και στους δασκάλους του Συλλόγου κυρία Δανάη Γιαννίση και κ. Νικόλαο Βασιλάκο.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας,  ενώ την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης και Δημήτριος Λεκάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

2.2.2015_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_1

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «ΡΙΖΕΣ»

Ο  Χορευτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ»  επίσημα διανύει το 23ο έτος  από την ίδρυσή του.

Λειτουργεί τμήματα παίδων και ενηλίκων παραδοσιακών χορών, τμήματα σύγχρονου χορού  και κινητικής έκφρασης, θέατρο, γυμναστική, αθλοπαιδιές και χορωδία, όπου συμμετέχουν δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών.

Όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια στο έργο του, προσπαθεί να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, στην προαγωγή της αθλητικής ιδέας, την τόνωση του ενδιαφέροντος για τον τόπο και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του  είναι να διασφαλίζει και να προάγει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας και να το διαδίδει στους νέους μας μέσα από την διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας.

Κορυφαίες εκδηλώσεις του συλλόγου είναι η συμμετοχή του στον εορτασμό της επετείου   απελευθέρωσης της Μονεμβασίας στις 23 Ιουλίου, με την  επί  15  συνεχή χρόνια   εκδήλωση ΡΙΤΣΕΙΑ», αφιερωμένη στον ποιητή του τόπου μας  και του κόσμου Γιάννη Ρίτσο,  που περιλαμβάνει κατά περίπτωση, διαγωνισμό ζωγραφικής και ποίησης με αφόρμηση το έργο του ποιητή, ομιλίες – παρουσιάσεις  από ειδικούς ομιλητές και κυρίως, μουσικές συναυλίες με μελοποιημένα ποιήματά του από γνωστές ποιητικές συνθέσεις, όπως ο Επιτάφιος, η Ρωμιοσύνη, το Καπνισμένο Τσουκάλι και άλλες.

Οι κυριότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου στην διάρκεια του  2014 παρουσιάζονται παρακάτω:

1)       9 Μαρτίου, εκδήλωση με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΓΑΠΩ & ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

2)       25 Μαρτίου, συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών στο Μυστρά

3)       26 Ιουνίου, παράσταση από τα τμήματα σύγχρονου  χορού με θέμα τη Μεσόγειο

4)       27 ουνίου, θεατρική παράσταση με θέμα την εφηβεία

5)       12 Ιουλίου. συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών στη 3η συνάντηση χορευτικών συλλόγων Λακωνίας στις Κροκεές

6)       23 Ιουλίου, συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης μας

7)       8 Αυγούστου συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών στη Ρειχέα

8)       19 Αυγούστου, συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακώνχΧορών στη Νεάπολη Βοιών

9)       20 Αυγούστου, συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή του τόπου μας Γιάννη Ρίτσο με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και την παιδική χορωδία

10)   24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα θυρανοίξια  της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, συμμετείχαμε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής  «Επιστροφή στο χωριό» και

11)   Τέλος στις 30 Δεκεμβρίου προσφέραμε ένα γιορτινό απόγευμα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας .

Check Also

Στον υπουργό Ναυτιλίας Τριχείλης και Δαβάκης για την ΑΕΝ της Νεάπολης

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με τον …

G-EZ117CQG76