UA-49499200-1

Την Πέμπτη η ανακοίνωση για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

7.10.2014_Την Πέμπτη η ανακοίνωση για το βραβείο Νόμπελ ΛογοτεχνίαςΟ νικητής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2014 θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), επιβεβαίωσε η Σουηδική Ακαδημία, ολοκληρώνοντας το χρονοδιάγραμμα απονομής των φετινών βραβείων.

Ανάμεσα στους υποψηφίους για την ανώτατη διάκριση είναι ο Ιάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι, ο Κενυάτης Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο, η Λευκορωσίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και ο Νουρουντίν Φάραχ από τη Σομαλία. Αλεξίεβιτς και Φάραχ είναι τα φετινά φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων.

7.10.2014_Την Πέμπτη η ανακοίνωση για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας_1
Η περσινή νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας, Άλις Μονρό.

Το έπαθλο του συγκεκριμένου βραβείου – το οποίο απονέμεται μόνο σε εν ζωή λογοτέχνες – είναι 8 εκατομμύρια κορόνες (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ). Θυμίζουμε πως το 2013 απονεμήθηκε στην Καναδή Άλις Μονρό.
Σπουδαίοι λογοτέχνες που δεν τιμήθηκαν με το βραβείο είναι, μεταξύ άλλων,  οι Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άντον Τσέχωφ, Ερρίκος Ίψεν, Νίκος Καζαντζάκης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Σύλβια Πλαθ.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76