UA-49499200-1

«Τελευταίο αντίο» στον Μένη Κουμανταρέα

9.12.2014_«Τελευταίο αντίο» στον Μένη ΚουμανταρέαΣε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων του πνεύματος, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο πεζογράφος Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.
Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ποιητής Δημήτρης Καλοκύρης, ο οποίος ανακοίνωσε τη θέσπιση βραβείου «Μένης Κουμανταρέας» για τους ανερχόμενους ιστοριογράφους, ο συγγραφέας και λογοτεχνικό του τέκνο Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας Θάνος Φωσκαρίνης και η προσωπική του φίλη Χλόη.
Η κηδεία τελέστηκε με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πεζογράφο «που έζησε, αγάπησε και έγραψε όπως κανένας άλλος, για την πόλη της Αθήνας».
Το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε ότι ο 83χρονος συγγραφέας γρονθοκοπήθηκε στην κοιλιά και το κεφάλι και στη συνέχεια ο δράστης τον στραγγάλισε. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν ακινητοποιήσει.
Επίσης, η αστυνομία εξετάζει τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί προ μερικών ετών από την Ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο Μένης Κουμανταρέας είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από δύο Αλβανούς.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76