UA-49499200-1

Τα φυτά στο χώρο εργασίας αυξάνουν την παραγωγικότητα

4.9.2014_Τα φυτά στο χώρο εργασίας αυξάνουν την παραγωγικότηταΗ ύπαρξη φυτών στον εργασιακό χώρο αυξάνει την παραγωγικότητα κατά 15 τοις εκατό και κάνει τους εργαζομένους πιο χαρούμενους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Η μελέτη, η οποία αποτελεί την πρώτη του είδους που εξετάζει τις μακροχρόνιες συνέπειες των φυτών στο εργασιακό περιβάλλον, ανακάλυψε επιπλέον πως τα φυτά αυξάνουν επίσης την ικανοποίηση και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Άλεξ Χασλάμ, επικεφαλής της έρευνας, ένα «πράσινο» γραφείο βοηθάει τους εργαζομένους να είναι περισσότερο ενεργοί στην απασχόλησή τους, τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

«Η διακόσμηση του εργασιακού περιβάλλοντος με φυτά βοηθά στο να γίνει πιο ευχάριστο, άνετο αλλά και κερδοφόρο», δήλωσε ο Χασλάμ. «Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι ένα πράσινο γραφείο υποσυνείδητα επικοινωνεί στους υπαλλήλους πως ο εργοδότης τους νοιάζεται για αυτούς και την ευημερία τους», πρόσθεσε.

Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, το Πανεπιστήμιο του Έξετερ και το Πανεπιστήμιο του Χρόνινχεν.

Η επιστημονική ομάδα κατέγραψε τα επίπεδα παραγωγικότητας εργαζομένων σε διάφορα γραφεία για μία περίοδο δύο μηνών, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους συμμετέχοντες να εκτιμήσουν την ποιότητα του αέρα του χώρου, τη συγκέντρωσή τους, και τη γενικότερή τους ικανοποίηση.

Τα ευρήματα ήταν συντριπτικά υπέρ των πράσινων γραφείων, γεγονός που σύμφωνα με τον Χασλάμ αντικρούει την παρωχημένη επικρατούσα αντίληψη αρκετών μεγάλων εταιρειών.

«Πολλά σύγχρονα γραφεία έχουν απογυμνωθεί στα απολύτως απαραίτητα, υπό την εντύπωση ότι ο μινιμαλισμός αποσπά λιγότερο την προσοχή. Τα ευρήματά μας όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε ο Χασλάμ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76