UA-49499200-1

Τα καλύτερα γούρια του 2015

Ένα όμορφα φιλοτεχνημένο γούρι για τη νέα χρονιά, είναι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό δώρο για τις γιορτές και τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια.

30.12.2014_Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης

Ο θεός του Έρωτα είναι ο πρωταγωνιστής στο φετινό γούρι του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο φτερωτός θεός είναι έτοιμος να σας κεραυνοβολήσει. Και το ευχόμαστε με την ψυχή μας, να είμαστε όλοι «θύματα» του Έρωτα τη νέα χρονιά.

Κυκλαδικής Τέχνης

Το γούρι του 2015 είναι εμπνευσμένο από τη μυκηναϊκή χρυσή ζυγαριά του 16ου π.Χ. αιώνα, που οι δίσκοι της είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφα άνθη, ρόδακες ή πεταλούδες. Το ζύγισμα της ψυχής, η ψυχοστασία, γινόταν από την Περσεφόνη, όπου η ψυχή μπαίνει στη ζυγαριά απέναντι από το φτερό της αλήθειας. Αυτή είναι και η πρόταση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για φέτος.

Μουσείο Μπενάκη

30.12.2014_Μουσείο Μπενάκη

Εξαιρετικά γούρια, σε διάφορα σχέδια και στυλ θα βρείτε στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Ένα γούρι ταύρος που φιλοτέχνησε η Άρτεμις Βαλσαμάκη, ένα γούρι άγγελος που φιλοτέχνησε η ίδια καλλιτέχνιδα και είναι εμπνευσμένο από χρυσοκέντητο αέρα, όπου εικονίζεται ο Ιησούς βρέφος και ένα γούρι βελούδινο βραχιόλι από τη Μαργαρίτα Μεϊτάνη, είναι μερικές εξαιρετικές προτάσεις που θα βρείτε στο Μουσείο.

Παιδικό Μουσείο

Ένα χειροποίητο πολύχρωμο έλατο θα κοσμήσει το σπίτι σας αν διαλέξετε να αγοράσετε το γούρι του Παιδικού Μουσείου. Και το καλό είναι ότι όλα τα έσοδα του πωλητηρίου θα ενισχύσουν την καθημερινή λειτουργία του Μουσείου.

Μουσείο Γουλανδρή

30.12.2014_Μουσείο Γουλάνδρη

Δύο γούρια εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα προτείνει το Μουσείο Γουλανδρή, ένα με ένα φλαμίνγκο κι ένα με τον ιππόκαμπο.

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76