UA-49499200-1

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στα Κύθηρα

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σε παρακείμενη περιοχή δίπλα από το νοσοκομείο και γρήγορα πήρε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στο νησί και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η φωτιά κατέκαψε περιοχή των Αρωνιαδίκων -Πιτσινάδες και κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο.

Μετά από τις ολονύχτιες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι σήμερα ελαφρώς καλύτερη. Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν, αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr, adelinfm.blogspot.gr
ΦΩΤΟ: adelinfm.blogspot.gr

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76