UA-49499200-1

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Schwabisch Hall

27.9.2014_Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Schwabisch Hall_1«Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Scwabisch Hall αποτελεί την απόδειξη για μια άλλη πολιτική διάσταση στα προβλήματα της Ευρώπης, όπου ανεξάρτητες οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα νέων προτάσεων για το μέλλον των πολιτών τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την συνυπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.

«Η ενδυνάμωση αυτής της σχέσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους πολίτες και τις Περιφέρειές μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ευχαρίστησε τον κ. Bauer τόσο για την παρουσία του στην Πελοπόννησο, όσο και για την φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση το Σεπτέμβριο του 2013 στο Schwabisch Hall.

«Η αύξηση των Γερμανών τουριστών φέτος στην Πελοπόννησο μόνο τυχαία δεν ήταν» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης, την οποία χαρακτήρισε και ως απόρροια της συνεργασίας αυτή, αλλά και της παραδοσιακής Ελληνο-Γερμανικής φιλίας και σημείωσε πως “εμείς μπορούμε να προχωρούμε μπροστά, να αναπτύσσουμε συνεργασίες και συνέργειες γιατί δεν έχουμε δεσμά”.

27.9.2014_Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Schwabisch Hall_2«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας σήμερα εξειδικεύουμε τη συμφωνία μας και βάζουμε σε πρακτικές βάσεις τη συνεργασία μας για το μέλλον» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συνεργασία στους τομείς της δια βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, των πολιτικών ανακύκλωσης, που έχουν εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στο Schwabisch Hall,την ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων, την αρχιτεκτονική των δημόσιων χώρων και τον τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Bauer από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη φιλοξενία, δήλωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα δώσει νέο βάθος στις σχέσεις των δύο Περιφερειών και τόνισε ότι «μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία και να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη ζει μέσα από συνεργασίες των Περιφερειών».

Ο κ. Bauer συμφώνησε στο πλαίσιο συνεργασίας, όπως αυτό προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και πρότεινε ακόμη την ανταλλαγή υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Περιφερειών, ώστε να επωφεληθούν αμφότεροι από τις εκατέρωθεν εμπειρίες, αλλά και την κοινή προβολή προτάσεων για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall στα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου, τα οποία μπορούν να κατακτήσουν νέες αγορές στη Γερμανία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των δύο περιφερειών, μέσα από κοινές δράσεις.

Παρόντες κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Φάνης Στεφανόπουλος, Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σταματάκος, εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Εταιρειών Πελοπόννησος Α.Ε. και Πάρνωνας, ο επικεφαλής της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Schwabisch Hall κ. Werner Schmidt και ο συνεργάτης της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης κ. Christoph Schumacher.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76