UA-49499200-1

Συνελήφθη 38χρονος ορθοδοντικός για φοροδιαφυγή

12.10.2015_Συνελήφθη 38χρονος ορθοδοντικός για φοροδιαφυγή

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι για την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας, στην Αττική.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σήμερα (12-10-2015), 38χρονος ορθοδοντικός ιατρός, που διατηρεί ιατρείο σε περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή και ειδικότερα, για μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών άνω των πεντακοσίων ευρώ (500,00), διαρκές αδίκημα διωκόμενο σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ασθενούς ότι ο ιατρός παρείχε ορθοδοντικές υπηρεσίες, για τις οποίες έλαβε συνολικά και σε μετρητά το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, χωρίς να εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο 38χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα (12-10-2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76