UA-49499200-1

Συνελήφθησαν δύο 24χρονοι και ένας ανήλικος στην Αργολίδα για απόπειρα ληστείας

11.2.2015_Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα της Λακωνίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (13.2.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) 24χρονοι, ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα και ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για απόπειρα ληστείας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, μίας (1) 53χρονης και ενός (1) 56χρονου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ληστείας, σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, χθες (12.2.2016) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, απαίτησαν από την 53χρονη και τον 56χρονο να τους παραδώσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, σε άλλη τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, κυνηγετικό όπλο, πιστόλι (REPLICA), πέντε (5) φυσίγγια, καθώς και είδη ενδυμασίας (κουκούλες, γάντια).

Επιπλέον στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ένας (1) 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και μία (1) 41χρονη αλλοδαπή, η οποία και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Check Also

Λακωνία: Εξαπατούσαν πολίτες παριστάνοντας τον ιατρό

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τρεις (3)  περιπτώσεις απατών σε βάρος …

G-EZ117CQG76