UA-49499200-1

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου με ΙΣΑ και ΕΙΝΑΠ

17.7.2014_Συνάντηση Λεωνίδα Γρηγοράκου με ΙΣΑΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο, είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής άκουσε όλα τα θέματα που έθεσαν στην συζήτηση οι συνάδελφοι του γιατροί όπως: αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία, εύρεση κινήτρων για τους γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στην επαρχία, το πλαφόν ανά πάροχο στις διαγνωστικές εξετάσεις κ.α.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ πολύ για το εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε. Υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις μέσα στον Σύλλογο, αυτή είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Έχουμε όλοι όμως μια αρχή: Την ανθρώπινη ζωή και την βοήθεια στον συνάνθρωπο. Θα διεκδικήσουμε την πρόσληψη 1.500 ιατρών στο Ε.Σ.Υ. το 2015. Θα θέσω το ζήτημα στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη και τον Αναπληρωτή του κ. Χρήστο Σταϊκούρα».

Στο θέμα των δρομολογημένων προσλήψεων τόνισε ότι υπάρχουν 380 που παίρνουν ΦΕΚ εντός των ημερών, 450 που περίμεναν να «ανοίξουν» οι κρίσεις που είχαν παγώσει τα τελευταία 3 χρόνια. Τις «ανοίγουμε» άμεσα είπε ο κ. Γρηγοράκος. Τόνισε ότι στις προτεραιότητες τους  είναι να αποπληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών, οι οποίοι έχουν φτάσει να είναι μέχρι και επτά μήνες απλήρωτοι. Τέλος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουμε τα περίπου 150 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για την άμεση λειτουργία τους».

Την ίδια ημέρα ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος συναντήθηκε  με μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Λιβαδάς, συνοδευόμενοι από την κ. Χάρις Ματσούκα, τον κ. Γιώργο Μαρίνο, τον κ. Κωνσταντίνο Καταρανιά, τον κ. Ηλία Σιώρα, τον κ. Νεκτάριο Κορρέ και τον κ. Κωνσταντίνο Τσλίκα, έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως το θέμα των υπερωριών, των προσλήψεων, της δημοσίευσης των νέων οργανισμών, το μισθολόγιο και οι προμήθειες.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την ανάγκη για πρόσληψη 1.500 ιατρών το 2015.

Τους ενημέρωσε ότι δημοσιεύεται εντός των ημερών η ρύθμιση για την πληρωμή των υπερωριών, προωθείται η επιτάχυνση των προμηθειών στα νοσοκομεία, ενώ τους ανακοίνωσε ότι θα δίδεται αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης. Σε ό,τι αφορά την δημοσίευση των νέων οργανισμών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχει τελειώσει και αυτό το ζήτημα.

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76