UA-49499200-1

Συμμετείχε όλη η οικογένεια στη δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος

18.8.2014_Συμμετείχε όλη η οικογένεια στη δολοφονία του 39χρονου στο ΆστροςΟμολόγησε με κάθε λεπτομέρεια το πώς σκότωσε τον γιο του και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα του ο 75χρονος που συνελήφθη το Σάββατο στο Άστρος Αρκαδίας. Μαζί του συνελήφθησαν η σύζυγός του και μητέρα του θύματος αλλά και ακόμη τρεις συγγενείς.

Ειδικότερα συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).

Υπενθυμίζεται ότι η σωρός του 39χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένη το Δεκαπενταύγουστο  σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Αρκαδίας, στο πίσω κάθισμα του επίσης καμένου αυτοκινήτου του.

Ο πατέρας του θύματος κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το μεσημέρι της 15ης Αυγούστου ο πατέρας του θύματος έπειτα από έντονο φραστικό επεισόδιο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον γιο του τρεις φορές αφήνοντάς τον νεκρό στην αυλή του σπιτιού τους στο Άστρος Αρκαδίας.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του αδελφού του, τοποθέτησαν το πτώμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του θύματος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Στη συνέχεια ήρθε και τους παρέλαβε ο σύζυγος της αδελφής του θύματος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη.

Παράλληλα, οι δύο γυναίκες που είχαν μείνει στο σπίτι, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76