UA-49499200-1

Στην επέτειο Ολοκαυτώματος του Παλαιομονάστηρου παραβρέθηκε ο Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Παρασκευή (15-09-2017), στο Βρονταμά Λακωνίας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, κατά τον εορτασμό της 192ης επετείου του Ολοκαυτώματος του Παλαιομονάστηρου.

Κάθε χρόνο, στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας οργανώνει υπό την αιγίδα του, εκδηλώσεις προς τιμήν της ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος της Μονής Παλαιομοναστηρίου, κατά την οποία το 1825 στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, τα στρατεύματα των Οθωμανών, εξόντωσαν εκατοντάδες κατοίκους του Βρονταμά.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Γεώργιος Σωτηράκος, που εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζεφεράκος, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα κ. Τζανέτος Δαμηλάκος, η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βρανταμά κα Λυγερή-Μαρία Απαλοδήμα-Σαρρή, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Μετά την επίσημη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Παλαιομοναστηρίου, ο κ. Φιλιππάκος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, εντός της Ιστορικής Μονής και τόνισε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων:

«Εδώ, πριν ακριβώς 192 χρόνια, γράφτηκε μια από τις συγκλονιστικότερες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης και για αυτό το λόγο το Παλαιομονάστηρο είναι τόπος μαρτυρικός που δε πρέπει να λησμονείται, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Με την απαράμιλλη γενναιότητα και το σθένος τους, με δύναμη και ψυχή, οι Βρονταμίτες πέρασαν στην αιωνιότητα αποτελώντας αξεπέραστα σύμβολα πατριωτισμού και δυναμισμού, που μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα, που βιώνουμε εθνικά κρίσιμες περιόδους.

Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του και την ιστορία του, δε μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του.

Η ομοψυχία των Βρονταμιτών είναι το ουσιαστικότερο φωτεινό ηθικό δίδαγμα, που μας καλεί ακόμη και σήμερα μετά από διακόσια χρόνια, να μην ξεχνάμε ότι η ενότητα και η σύμπνοια, είναι τα εφόδια που τονώνουν την εθνική και εσωτερική μας δύναμη και μπορούν, να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μεγάλα επιτεύγματα».

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76