UA-49499200-1

Σοφία Βούλτεψη: Η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της κυβέρνησης

9.6.2014_Σοφία Βούλτεψη η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της κυβέρνησηςΣτη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα βρίσκεται πλέον η Σοφία Βούλτεψη, η οποία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό.
Η βουλευτής της Β’ Αθηνών αντικαθιστά των Σίμο Κεδίκογλου και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση.
Δημοσιογράφος, έχει δουλέψει σε πλήθος ΜΜΕ, όπως η Απογευματινή, το Έθνος, ο Ελεύθερος Τύπος, τα περιοδικά Επίκαιρα, Εικόνες και Εγώ, ενώ έχει διατελέσει αρχισυντάκτης σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Είναι κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ενώ χρημάτισε και η ίδια Σύμβουλος Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1990 μέχρι το 1993.
Τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ το 2000, ενώ το 2004 εξελέγη με σταυρό στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, την Β’ Αθηνών. Το 2007 και το 2009 απέτυχε να επανεκλεγεί. Μετά το 2009 ήταν εκ των πρωτεργατών της ηλεκτρονικής εφημερίδας Ελεύθερη Ζώνη, ενώ στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της ΝΔ.
Το 2012 εξελέγη ξανά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών και τοποθετήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, μαζί με τον Μάκη Βορίδη.

Πηγή: newsit.gr

 

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76