UA-49499200-1

Σκληρή απάντηση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων στις δηλώσεις Γρηγοράκου

21.11.2015_Δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μολάων για τις δηλώσεις του Ν. Κρητικού

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, την οποία υπογράφουν η Πρόεδρος κα Διονυσία Κρέζου και ο Γραμματέας κ. Σταύρος Παναγάκος, απαντούν στις δηλώσεις του Βουλευτή Λακωνίας και πρ. αν. Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, σχετικά με το Νοσοκομείο Μολάων.

Τονίζουν ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις του περιέχουν απαξιωτικά και ανακριβή σχόλια, ενώ προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουν επίσημα στοιχεία.

Τέλος καλούν τον κ. Γρηγοράκο να επισκεφθεί τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, να ενημερωθεί σωστά και μέσα από τη θέση του, να στηρίξει την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Λακωνία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Έπειτα από δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πρώην αν.Υπουργού Υγείας κ .Λεωνίδα Γρηγοράκου, το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ, συνεδρίασε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ομόφωνα αποφάσισε να απαντήσει στα απαξιωτικά, ανακριβή σχόλιά του για το Νοσοκομείο Μολάων, δίχως να προκληθεί και χωρίς λόγο:

1) Οι δύο αναισθησιολόγοι παραιτήθηκαν τον Ιούνιο και δεν μετακινήθηκαν σε άλλο Νοσοκομείο.
2) Τακτικά χειρουργεία εξακολουθούν κανονικά με τον ένα μόνιμο αναισθησιολόγο (par-time) κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και όποτε άλλοτε υπάρχει περιστατικό. Κάθε Τετάρτη μεταβαίνει αναισθησιολόγος από τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης υποστηρικτικά.
Παραθέτουμε επίσημα στοιχεία από την αρχή του 2016, για να διαπιστώσετε ότι η εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων δεν διαταράχθηκε, δεν μειώθηκαν οι επεμβάσεις, ενώ με μείον ιατρούς και μέρες είχαμε αύξηση αν το σκεφθείτε :
IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: 34 άτομα
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 47 άτομα
ΜΑΡΤΙΟΣ: 44 άτομα
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 43 άτομα
ΜΑΙΟΣ: 53 άτομα
ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ: 42 άτομα
ΙΟΥΛΙΟΣ: 45 άτομα
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: 46 άτομα
3) Ποιός ο λόγος λοιπόν να μεταβούν οι τρείς Γενικοί Χειρουργοί, ο Ορθοπεδικός και ο Γυναικολόγος για επεμβάσεις στη Σπάρτη, που προέτρεψε ο κύριος Γρηγοράκος;
4) Το Nοσοκομείο από ιδρύσεώς του αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, όπως όλα. Ενώ χαρακτηρίζεται άγονο δεν εξαιρείται στις προκηρύξεις, δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται το κριτήριο της εντοπιότητας. Έτσι, άτομα από μακριά καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις και με κάποιο τρόπο φεύγουν, είτε μόνιμα ή μετακινούντε κάνοντας χρήση των νόμων. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι που σταθερά δουλεύουν για χρόνια, χρειάζεται να δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό, άδειες και με παραπάνω βάρδιες!
Ποιά Διοικήτρια και ποιό Διοικητικό Συμβούλιο  θα μιλήσει άσχημα για αυτούς τους εργαζόμενους, όταν σε περιόδους ελλείψεων και ανάγκης κάλυψης εφημεριών ευελπιστούν στο φιλότιμο;
5) To νεοσυσταθέν Δ.Σ του «Σωματείου», από 1 Ιουνίου 2016 ασχολείται με όλα τα προβλήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, η δράση του είναι προσανατολισμένη στη στήριξη των συναδέλφων του, διεκδικεί προσλήψεις, την αναβάθμιση-ενίσχυση σε όλα τα τμήματα προς όφελος των πολιτών, εργαζομένων και θα δρα κατά περίπτωση με διαφορετκή μορφή αγώνα!

Δημόσια  καλούμε να μας επισκεφθεί ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας και από τη θέση του Βουλευτή Λακωνίας, να πληροφορηθεί σωστά για τα θέματα του Νοσοκομείου μας, να παρέμβει στους αρμόδιους Υπουργούς για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων μας, να στηρίξει την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας της νότιας Λακωνίας και να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους”.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76