UA-49499200-1

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας

18.7.2015_Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νεάπολη και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Στη Νεάπολη, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του καμένου, προκειμένου να σβήσουν μικροεστίες που ήταν ενεργές.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει η Νεάπολη, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη εντός της ημέρας. Από τη μακρά διακοπή ρεύματος μεγάλες φαίνεται να είναι και οι ζημιές των καταστημάτων που έχουν ευπαθή προϊόντα.

Ήδη από το πρωί ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους της Δ.Ε. Βοιών και τους συνεργάτες του, επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος και την έκταση των ζημιών.

Παράλληλα, οι ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία είναι πολύ μεγάλες και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η καταγραφή.

18.7.2015_Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας_2 18.7.2015_Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας_1 18.7.2015_Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας_3

Φώτο: Ιωάννης Δελακοβίας, Θεόδωρος Δρίβας

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76