UA-49499200-1

Σε πορεία υλοποίησης η επισκευή του Ναού της «Αγίας Σοφίας» στην Ανω Πόλη Μονεμβασίας

testMε την με αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/42241/5201/965/6-3-2014 απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας ή Αγίας Σοφίας», στην Άνω Πόλη της Μονεμβασίας, Δ. Μονεμβασίας, Π.Ε. Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην Εργοληπτική Εταιρεία «ΕΥΚΤΙΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη της Υπηρεσίας και την οικονομική προσφορά της ανωτέρω εταιρείας, με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και με μέση έκπτωση 5,25% (πέντε και είκοσι πέντε εκατοστά επί τοις εκατό) επί των τιμών του Τιμολογίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου με Φ.Π.Α. ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων εξήντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ενενήντα επτά ευρώ και σαράντα τριών λεπτών (1.468.597,43 €).

Η συντήρηση και επισκευή του ανωτέρου Ναού θα αποδώσει σε χρήση ένα αξιόλογο μνημείο, απόλυτα ταυτισμένο με τη μακραίωνη ιστορία του τόπου, θυμίζοντας στις επόμενες γενεές, την αγάπη των ανθρώπων γι’ αυτό τον ιστορικό τόπο, αλλά και τη βαθιά θρησκευτική τους πίστη.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76