UA-49499200-1

Σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις μεταστεγάστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Βοιών

Με αφορμή την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29.10.2017) το πρωί, τελετή Αγιασμού στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, στη Νεάπολη Λακωνίας.

Την τελετή Αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου Υποστρατήγου Δημητρίου Τριγώνη.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, στη σύντομη ομιλία του, καλοσώρισε το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πολύτιμο συνεργάτη», που στέκεται και στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο και τις προσπάθειες της Μητρόπολης.

Απευθυνόμενος στον Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγο Δημήτριο Τριγώνη, τον ευχαρίστησε για ότι καλό κάνει στον τόπο μας και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο του.

Ευχαριστίες επίσης απεύθυνε στον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας Ταξίαρχο Γεώργιο Μαρουδά, για ότι κάνει στο Νόμο  μας και «κάνει πολλά», όπως ανεφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ευχήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βοιών να επιτελέσει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο του.

Ο  Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιτακτική επί σειρά ετών ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, από το «παλιό δεισλειτουργικό κτίριο όπου στεγαζόταν σε κάποιο σύγχρονο, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως επισήμανε ο κ. Τριγώνης, σε συνδυασμό με τον τεχνικό εξοπλισμό, δίνουν την δυνατότητα για καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, παρέχοντας όπως τόνισε «υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του δήλωσε ότι η παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, «μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για να προχωρήσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ώστε να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα το καθήκον μας και να προσφέρουμε στη πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι είναι ταγμένος να υπηρετήσει την πατρίδα και του Έλληνες με όποιο τρόπο μπορεί, δηλώνοντας: «Είμαι ευτυχής που σήμερα μου δίνεται η δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και την ικανοποίηση, για τη μεταστέγαση σε νέο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, που με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να επιτύχουμε».

«Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα και καταφέραμε να δώσουμε λύση στο φλέγον ζήτημα μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, το οποίο εμπόδιζε την εύρυθμη λειτουργία του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππάκος, ενώ η νέες κτιριακές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με την υλικοτεχνική υποδομή θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, κάτι που όπως τόνισε «θα το εισπράξουν οι πολίτες».

Τέλος αναφέρθηκε στο γενικό σχέδιο αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών το οποίο υλοποιήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με γνώμονα όπως ανέφερε «την εδραίωση της ασφάλειας και της ευνομίας».

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, δήλωσε την επί σειρά ετών επιτακτική ανάγκη μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος. «Ο νέος χώρος θα είναι ιδιαίτερα χρηστικός και θα βοηθήσει τα μέγιστα στη συνεχή και έντονη παρουσία και δράση της αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε για ακόμα μια φορά την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας: «Ο Δήμος Μονεμβασίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε ότι χρειαστεί η Ελληνική Αστυνομία».

Το Αστυνομικό Τμήμα Βοιών, στεγάζεται πλέον σε έναν καινούργιο χώρο, κατάλληλο για Αστυνομική Υπηρεσία, ο οποίος διασφαλίζει τόσο τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, όσο και τις προϋποθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούνται στο σύνολο τους, από ισόγειο τμήμα συνολικής επιφάνειας 140 τ.μ. περίπου και τμήμα υπογείου συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ. περίπου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις (4) στεγασμένοι χώροι στάθμευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου Ελαφονήσου κ. Ευσταθία Λιάρου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων και κάτοικοι της περιοχής.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76