UA-49499200-1

Σε κοινές δράσεις προχωρούν τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού

2.9.2014_Σε κοινές δράσεις προχωρούν τα υπουργεία Τουρισμού και ΠολιτισμούΣε κοινές δράσεις των υπουργείων τους συμφώνησαν να προχωρήσουν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Πολιτισμού οι δυο υπουργοί, θέτοντας σε νέα βάση τη συνεργασία  των δύο υπουργείων.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι η ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για τον συντονισμό των δράσεων των δύο υπουργείων στην κατεύθυνση προσέλκυσης διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δημιουργία οικονομικών κινήτρων καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας για τα γυρίσματα, μέσω μόνο μιας υπηρεσίας.

Επίσης συμφωνήθηκε η από κοινού δημιουργία εφαρμογών apps για κινητά τηλέφωνα, που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες στην εξερεύνηση της πολιτιστικής Ελλάδας, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί, στόχος της συνεργασίας των δύο υπουργείων είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76