UA-49499200-1

Σε «θετικό κλίμα» οι συναντήσεις Πούτιν με Ολάντ – Κάμερον στην Αυστραλία

15.11.2014_Σε «θετικό κλίμα» οι συναντήσεις Πούτιν με Ολάντ - Κάμερον στην ΑυστραλίαΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε τον  ομόλογό του της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, «να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες» οι οποίες έχουν οι διεθνείς εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών.

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις μας”, είπε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, με τους δύο άνδρες να εκφράζουν το κοινό ενδιαφέρον τους για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση, οι οποίες επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Το ουκρανικό ζήτημα ήταν εκ των πραγμάτων το μοναδικό αντικείμενο της συζήτησης, ωστόσο μίλησαν για τους θεμελιώδεις λόγους πίσω από την παρούσα ρήξη ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76