UA-49499200-1

Ρεκόρ σε δημοπρασία για χειρόγραφο τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν

25.6.2014_Ρεκόρ σε δημοπρασία για χειρόγραφο τραγούδι του Μπομπ ΝτίλανΤο πρωτότυπο χειρόγραφο των στίχων που έγραψε ο Μπομπ Ντίλαν για το τραγούδι «Like a Rolling Stone» πωλήθηκε λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, σήμερα, σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Σόθμπις.
Η τιμή για τους στίχους, όπου ο Ντίλαν είχε κρατήσει και σημειώσεις, για το τραγούδι «Like a Rolling Stone», ένα από τα πλέον σημαντικά στη μουσική της μεταπολεμικής εποχής, καθιστά την πώληση αυτή την πλέον ακριβή σε δημοπρασία.

Κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ για στίχους μουσικής ροκ, το οποίο είχε σημειωθεί το 2010, όταν το χειρόγραφο με τους στίχους του Τζον Λένον για το τραγούδι «A day in the Life», το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ του 1967 «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», πωλήθηκε για 1,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο Σόθμπις.
Ο Ντίλαν  είχε γράψει το τραγούδι με μολύβι σε τέσσερα μικρά φύλλα από μπλοκ σημειώσεων ξενοδοχείου, τα οποία έχουν πάνω τους διορθώσεις, αναθεωρήσεις και προσθήκες. Το «Like a Rolling Stone» γράφτηκε το 1965, ενώ η κυκλοφορία του «άλλαξε την ιστορία της μουσικής μεταπολεμικά και αναβάθμισε τη ροκ από απλό μουσικό είδος στο μέσο έκφρασης της κουλτούρας των νέων» σχολίασε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Ρίτσαρντ Όστιν, ο οποίος χαρακτήρισε το τραγούδι ως «το Άγιο Δισκοπότηρο της ροκ στιχογραφίας».

Στη δημοπρασία, η οποία είχε τίτλο «Από τον Πρίσλεϊ έως το Πανκ», δημοπρατηθήκαν, επίσης, αναμνηστικά των Μπιτλς, του Τζίμι Χέντριξ, του Έλβις Πρίσλεϊ, της Τζόνι Μίτσελ και των Ρόλινγκ Στόουνς.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76