UA-49499200-1

Πώς μας αρρωσταίνει η τεχνολογία;

http://www.dreamstime.com/-image17573844

Ποια σημεία του σώματός μας επιβαρύνονται περισσότερο από τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών διερευνούν οι επιστήμονες.

Το να περνάμε πολλές ώρες χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή μας για να γράφουμε ή για να παίζουμε παιχνίδια – στον υπολογιστή ή σε παιχνιδομηχανές – ή να στέλνουμε πολλά μηνύματα από το κινητό μας είναι συνήθειες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία μας.
Συχνά η υπερβολική χρήση των συσκευών αυτών μας δημιουργεί αυχενικό πρόβλημα, πιάσιμο στους ώμους ή τα γόνατα ή και τενοντίτιδα για παράδειγμα στον καρπό ή τον αντίχειρα. Επιστήμονες του τομέα της πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Saarland στο Saarbrücken της Γερμανίας κατάφεραν να δημιουργήσουν μία διαδικασία που προσομοιώνει με έναν τρόπο που θυμίζει την πραγματική ζωή ποιοι μυς και ποιες αρθρώσεις πιέζονται όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές.
Δείχνει επίσης την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μία συσκευή. Η μέθοδος που ανέπτυξαν οι ερευνητές χρησιμοποιεί κάμερες που αιχμαλωτίζουν την κίνηση του «αντικειμένου» που μελετάται και στη συνέχεια προβάλει αυτές τις κινήσεις σε ένα μοντέλο ανθρώπινου σώματος.
Η μέθοδός τους και τα αποτελέσματα των ερευνών τους μπορούν να βοηθήσουν τόσο γιατρούς και φυσιοθεραπευτές για να κάνουν καλά τους ασθενείς τους αλλά και στελέχη της βιομηχανίας σχεδιασμού υπολογιστών και γενικά ηλεκτρονικών συσκευών ώστε να επιλέξουν τα είδη που θα είναι πιο εύχρηστα και θα επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους χρήστες.

 

 

Πηγή: vita.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76