UA-49499200-1

Πρόσκληση συνεργασίας σε φωτογράφους εγνωσμένης αξίας απευθύνει ο Δήμος Μονεμβασίας

24.7.2015_Η Μονεμβάσια από ψηλά - Δείτε ένα εκπληκτικό video

Ο Δήμος Μονεμβασίας στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής, επιθυμεί να συνεργαστεί με φωτογράφους εγνωσμένης αξίας, με δημοσιευμένη δουλειά και με αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στην ταξιδιωτική-τουριστική-γαστρονομική φωτογράφηση υψηλού επιπέδου.

Το ζητούμενο αυτής της συνεργασίας είναι να αποκτήσει ο Δήμος φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύει την ελκυστικότητα και μοναδικότητα της περιοχής καθώς και την γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Ιδανικά, αυτό το φωτογραφικό υλικό θα περιλαμβάνει αφενός ελκυστικές φωτογραφίες τοπίου, οικισμών και μνημείων και αφετέρου φωτογραφίες που θα είναι περισσότερο ανθρωποκεντρικές εστιάζοντας στις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες και εμπειρίες.

Οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί από την Επιτροπή για την συγκεκριμένη συνεργασία είναι  οι εξής:

  1. Περίοδος Πάσχα στον Δήμο Μονεμβασίας
  2. Καστροπολιτεία
  3. Αναρρίχηση
  4. Πεζοπορία
  5. Καλοκαιρινές διακοπές, παραλίες και παραλιακοί οικισμοί

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και κατάλληλες για χρήση σε όλα τα μέσα προβολής, όπως λ.χ. διαφημιστικά έντυπα, διαφημιστικές καταχωρήσεις, ιστοσελίδες κοκ.

Επίσης σε κάθε από τις παραπάνω θεματικές ζητούνται ταυτόχρονα και πανοραμικές λήψεις καθώς επίσης και 10 λεπτά βιντεοσκόπηση  σε μορφή βίντεο κλιπ .

Η συνεργασία του Δήμου με τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους θα γίνεται με απευθείας ανάθεση έργου βάσει της σχετικής νομοθεσίας ύστερα από την αξιολόγηση του προφίλ των προσφερόμενων προτάσεων. Το διαθέσιμο ποσό ανέρχεται στις 4000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όλο το φωτογραφικό υλικό που θα αγοράσει ο Δήμος θα παραδοθεί σε αυτόν σε ηλεκτρονική μορφή σε δύο διαφορετικές εκδοχές (υψηλής ανάλυσης για χρήση σε έντυπα και χαμηλής ανάλυσης για διαδικτυακή χρήση).

Ο συνεργαζόμενος  φωτογράφος θα παραδίδει μαζί με τις φωτογραφίες έναν κατάλογο, στον οποίο θα αναφέρεται η ταυτότητα κάθε φωτογραφίας με τις εξής πληροφορίες:

  • tags, δηλ. λέξεις-κλειδιά για το τι δείχνει η εκάστοτε φωτογραφία
  • τοποθεσία που τραβήχτηκε (ιδανικά με γεωγραφικό στίγμα)
  • το όνομα αρχείου με την εκδοχή υψηλής ανάλυσης
  • το όνομα αρχείου με την εκδοχή χαμηλής ανάλυσης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την προσφορά τους μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση:  ktsafatinou@yahoo.gr  και να επιβεβαιώσουν την αποστολή της με την γραμματέα της Επιτροπής, κα Νίκη Πετράκου, στο τηλέφωνο  2732360019.

Απαραίτητα δικαιολογητικά  και προϋποθέσεις ώστε οι προσφορές να γίνουν δεκτές :

  • Βιογραφικό σημείωμα ή εταιρικό προφίλ
  • Παρουσίαση έργου από προηγούμενες συνεργασίες με τουριστικό αντικείμενο πχ. από Τουριστικούς φορείς , Δήμους, Περιφέρειες, Μουσεία, Ξενοδοχειακές μονάδες κτλ.
  • Υπερσύνδεση (hyperlink) σε ιστοσελίδα (π.χ. Picasa, Flickr, Dropbox κοκ.), στην οποία ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη θα έχει αναρτήσει αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής δουλειάς.
  • Πληροφορίες για τις προδιαγραφές του φωτογραφικού και λοιπού  τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Προκειμένου για φωτογράφο που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, επιβεβαίωση ότι έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος στην Εφορία και δύναται να τιμολογήσει το Δήμο για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες.
  • Τα μοντέλα που θα πλαισιώνουν την φωτογράφιση θα είναι ευθύνη του φωτογράφου.

Προαιρετικά, εάν ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη ήδη διαθέτει αρχείο με τουριστικές φωτογραφίες για το Δήμο Μονεμβασίας παρακαλείται να στείλει μια συνοπτική περιγραφή με τα διαθέσιμα φωτογραφικά μοτίβα.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το εξής γραφείο: 27323 60019, Κατερίνα Τσαφατίνου, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μονεμβασίας

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76