UA-49499200-1

Προσλήψεις με δεξαμενή ΑΣΕΠ στους Δήμους

18.5.2014_Προκήρυξη για την πρόσληψη 149 θέσεων τελωνειακώνΔρομολογούνται άμεσα οι προσλήψεις στους δήμους και η κάλυψη των κενών θέσεων από τους αδιόριστους του ΑΣΕΠ, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου, η πρόσληψη όλων των επιτυχόντων αδιόριστων του ΑΣΕΠ, που για τους δήμους αριθμούν τις 3.500.

Το σύστημα που θα εφαρμοστεί θα είναι ανάλογο με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Θα καταγραφούν οι ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες κάθε δήμου, σύμφωνα με τα οικονομικά του.

Θα υπάρξει και ένα είδος εντοπιότητας, αφού η δεξαμενή που θα δημιουργηθεί θα χωριστεί σε περιφέρειες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να καταλάβουν θέσεις στην περιοχή που ενδιαφέρονται.

Αφού γίνουν όλες οι καταγραφές, θα υπάρξει αξιολόγηση των αναγκών και κάθε δήμος, θα λάβει τον αριθμό και τις ειδικότητες που του αντιστοιχούν.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι δήμοι θα λάβουν εγκύκλιο για την καταγραφή των αναγκών τους.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι παράλληλα θα υπάρξουν και νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να γίνει απλούστευση των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων, με κατασταλτικό και όχι προληπτικό έλεγχο.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσει συνεργασία ΚΕΔΕ και Υπουργείου, έτσι ώστε να υπάρξει προγραμματισμός των προσλήψεων μέχρι το 2019.

 

Πηγή: myota.gr

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76