UA-49499200-1

Πιθανή πλέον η παράταση του ισχύοντα νόμου για τα αυθαίρετα

2.9.2016_Έρχεται ο νέος Νόμος για την αυθαίρετη δόμηση

Με τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων να βρίσκεται ακόμη σε δημόσια διαβούλευση (έως τις 10 Οκτωβρίου, μετά τις δύο αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν), οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισαν να δώσουν παράταση στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μάχης Τράτσα για την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αλλά και αντίστοιχες πληροφορίες της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων για νομιμοποίηση στον 4178 λήγει στις 8 Οκτωβρίου και το Υπουργείο μέχρι τώρα άφηνε επισήμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Όμως, όπως επεσήμαναν στο «Βήμα» στελέχη του υπουργείου, υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου ένα δίμηνο έως ότου ολοκληρωθεί η διαβούλευση, εξεταστούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει από φορείς και πολίτες και ενσωματωθούν οι όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Το ίδιο χρονικό διάστημα παράτασης, δηλαδή ένα δίμηνο, αναφέρουν και οι πληροφορίες της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το Υπουργείο δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα ρεπορτάζ ούτε έχει ανακοινώσει κάτι επισήμως, γεγονός που αναμένεται να συμβεί εντός της εβδομάδας καθώς ο χρόνος τελειώνει.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον για τις νέες ρυθμίσεις είναι μεγάλο καθώς, έως σήμερα, έχουν υποβληθεί 1.789 σχόλια επί της διαβούλευσης. Τις περισσότερες παρατηρήσεις συγκεντρώνει το άρθρο 64 (179 σχόλια), το οποίο επεκτείνει την απαίτηση επισύναψης βεβαίωσης μηχανικού σε όλες τις μεταβιβάσεις ή στη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα.

Πηγή: portal.tee.gr

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76