UA-49499200-1

Παγκόσμιο ρεκόρ για καρτ-ποστάλ του Πικάσο σε δημοπρασία

21.6.2015_Παγκόσμιο ρεκόρ για καρτ-ποστάλ του Πικάσο σε δημοπρασία

Μια καρτ – ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πάμπλο Πικάσο πωλήθηκε, σε δημοπρασία στη Γερμανία, έναντι 166.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί «παγκόσμιο ρεκόρ για καρτ – ποστλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος δημοπρασιών Γκέρτνερ που εδρεύει στο Μπίτιγκχαϊμ – Μπίσινγκεν, κοντά στη Στουτγκάρδη.
Ο αγοραστής είναι συλλέκτης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού,  πλειοδότησε μέσω τηλεφώνου και θα πληρώσει συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας. Η καρτ – ποστάλ εικονίζει μια απλή άποψη του Πο της νότιας Γαλλίας και εστάλη από τον Πικάσο στις 5 Σεπτεμβρίου 1918 στον φίλο του, τον διάσημο ποιητή Γκιγιόμ Απολινέρ.

21.6.2015_Παγκόσμιο ρεκόρ για καρτ-ποστάλ του Πικάσο σε δημοπρασία_1

Ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος, αντί να γράψει λίγα λόγια στο πίσω μέρος της κάρτας, σχεδίασε ένα σκίτσο και το υπέγραψε.
Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη. Ο Πικάσο είχε γράψει το όνομα του ποιητή στα ισπανικά (Don Guillermo Apollinaire) με αποτέλεσμα τα γαλλικά ταχυδρομεία να την επιστρέψουν στον αποστολέα. Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Απολινέρ, πέθανε από την ισπανική γρίπη.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76