UA-49499200-1

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

23.1.2015_Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα ΓκίκαΈφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 45 ετών, η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα, νικημένη από τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας το 1970 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, το 1987, μετοίκησε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία άρχισε το 1990 στον ραδιοφωνικό σταθμό «TOP FM» καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα «ESPRESSO». Ήταν, επίσης, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «protagon.gr». Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Channel».

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 2 μ.μ., στην Κεστρίνη Ηγουμενίτσας.

«Η Κατερίνα Γκίκα πάλεψε πολύ σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αρρώστια της, χωρίς να το βάλει ούτε μια στιγμή κάτω. Ήταν πάντοτε αισιόδοξη και, με όπλο το χαμόγελο, προσπαθούσε να ζει την κάθε ημέρα και την κάθε ώρα σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η ΕΣΗΕΑ.

Βαθιά συγκλονισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι «πενθούμε όλοι για τη μεγάλη απώλεια του εκλεκτού, δυναμικού και ακέραιου μέλους της δημοσιογραφικής οικογένειας».

«Όλοι όσοι τη γνωρίσαμε αισθανόμαστε βαθειά θλίψη που τη χάσαμε τόσο πρόωρα», πρόσθεσε.

Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε ένα ξεχωριστό μέλος της, που έφυγε πρόωρα, και που ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα και το δυναμισμό του».

«Η Κατερίνα, που συνέδεσε το όνομά της με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ξεχώρισε για την εργατικότητα, το δυναμισμό και το ήθος της και έμεινε στις επάλξεις του δημοσιογραφικού καθήκοντος μέχρι την τελευταία στιγμή», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76