UA-49499200-1

Πάνος Σκουρλέτης: Από τα πρώτα ν/σ η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

28.1.2015_Πάνος Σκουρλέτης - Απο τα πρώτα νσ η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η νέα κυβέρνηση είναι αυτό που αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στα νομοσχέδια που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον νόμο για την επιστράτευση και όσα σχετίζονται με την προστασία σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.

Ερωτηθείς πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση τα παραπάνω ζητήματα δεδομένου ότι αποτελούν μνημονιακούς νόμους και μνημονιακά προαπαιτούμενα, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Θα κινηθούμε στον αντίποδα αυτών των μνημονιακών επιταγών και κατευθύνσεων. Αυτή την εντολή έχουμε και με αυτή την εντολή θα κινηθούμε», είπε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν μπορεί να αντέξει ο επιχειρηματικός κόσμος την επαναφορά του κατώτατου μισθού σημείωσε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα πρέπει να ειδωθεί σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων μέτρων που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα δίνουν ανάσες, όπως π.χ. αυτό της ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία και την εφορία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76