UA-49499200-1

Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi

26.5.2014_Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον VivaldiΣτην Κορινθία έχει προγραμματίσει να κάνει την επόμενη στάση του το Φεστιβάλ Πελοποννήσου. Συνεχίζοντας το μουσικό του ταξίδι στις “γειτονιές” της Πελοποννήσου, το επιτυχημένο Φεστιβάλ έχει δώσει ραντεβού με τους φίλους της ποιοτικής μουσικής στην πόλη της Κορίνθου.

Εκεί ο Χατζιδάκις θα αγαπήσει (και πάλι) τον Vivaldi και θα μας ταξιδέψει με τις μοναδικές του συνθέσεις σε μια θάλασσα γεμάτη νότες και μελωδίες. Το μουσικό αντάμωμα των τοπικών χορωδιών και των φιλαρμονικών της Κορινθίας θα συνοδευτεί με την επιβλητική παρουσία του Κουιντέτου της Αθηναϊκής Μανδολινάτας “Νικόλαος Λάβδας” και τη μοναδική φωνή της σοπράνο Ιωάννας Φόρτη.

Την ημέρα που θα ξεκινήσει το διήμερο των μουσικών εκδηλώσεων της Κορινθίας το ημερολόγιο θα γράφει Σάββατο 31 Μαΐου 2014 ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014. Η τελευταία μέρα της άνοιξης και η πρώτη μέρα του φετινού καλοκαιριού θα μας βρει όλους στην Κόρινθο παρακολουθώντας το μουσικό Φεστιβάλ της Πελοποννήσου.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραμένει η ενίσχυση και η ανάδειξη των τοπικών μουσικών, χορωδιακών σχημάτων και των τοπικών φιλαρμονικών. Παράλληλα – επενδύοντας στον πολιτισμό – η Περιφέρεια Πελοποννήσου – στα πλαίσια πάντα του Φεστιβάλ – φιλοξενεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ποιοτικά μουσικά σύνολα όπως η “Αθηναϊκή Μανδολινάτα” και παρουσιάζει στις τοπικές κοινωνίες καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Ιωάννα Φόρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία στην Τρίπολη Αρκαδίας, στο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και στο Ναύπλιο της Αργολίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Κόρινθο ( 31/5/14 και 1/6/14 ) έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 31/5/2014

‘Ωρα 8μ.μ. Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου

Συναυλία με τη συμμετοχή του Κουιντέτου της Αθηναϊκής Μανδολινάτας “Νικόλας Λάβδας” και της σοπράνο Ιωάννας Φόρτη, με τίτλο: “Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi”.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/6/2014

Ώρα 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Φλοίσβου. Μικρές συναυλίες από τις χορωδίες της Κορινθίας.

-Μικτή Χορωδία Λουτρακίου “Προμηθέας”

-Χορωδία Φιλοπροόδου Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Διμηνίου “Αναγέννηση”

-Νέα Χορωδία Νεμέας “Πολύφεγγος”

Ώρα 9.30 μ.μ. στην Πλατεία Φλοίσβου. Μικρές συναυλίες από τις Φιλαρμονικές της Κορινθίας.

-Εθελοντική Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Πελοποννήσου, Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

-Φιλαρμονική Λουτρακίου “Προμηθέας”

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα υλοποιώντας το έργο “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”, του Ε.Π. «ΔΕΠΙΝ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76