UA-49499200-1

Ο συμπολίτης μας Π. Αλεξάκης ομιλεί για τον εφημέριο Μονεμβασίας

Με πολύ θερμά λόγια ομιλεί ο Παναγιώτης Αλεξάκης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντώντας στην ευχαριστήρια επιστολή που του είχε απευθύνει  ο εφημέριος της ενορίας Μονεμβασίας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός. Τον χαρακτηρίζει ως άτομο που ακουμπά με αγάπη όλους τους ενορίτες, προσπαθώντας συνεχώς να καλύψει τις θρησκευτικούς τους ανάγκες, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει ένα πλούσιο έργο αγάπης, φιλανθρωπίας και στήριξης προς τους αδυνάτους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Παναγιώτη Αλεξάκη:

«Επιθυμώ όπως ευχαριστήσω θερμά τον εφημέριο της ενορίας μας, της Μονεμβασίας, πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό για την ευχαριστήρια προς εμένα επιστολή του της 22 Μαρτίου 2018, μέσω της έγκριτης εφημερίδας staging.www.staging.monemvasianews.gr. Όμως, σπεύδω εξ αρχής να δηλώσω ότι δεν αξίζω ούτε στο ελάχιστο αυτής της ξεχωριστής τιμής.

Αντίθετα, πιστεύω ότι αν κάποιος οφείλει να ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, αυτός είμαι εγώ προς τον εφημέριό μας για το μεγάλο χριστιανικό -ηθικό και υλικό- έργο που προσφέρει στον ιστορικό, πάντα σεβαστό και πολυαγαπημένο μας τόπο, προς τους συμπατριώτες μας. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους ενορίτες του. Η έλευσή του στον τόπο μας σηματοδότησε μια νέα αρχή χριστιανικής- εκκλησιαστικής ποιμαντορίας, πνευματικής και ηθικής καθοδήγησης, εκείνης που ακουμπά με αγάπη όλους τους ενορίτες, που φροντίζει για την με κάθε τρόπο  στήριξή τους. Που προσπαθεί ακούραστος συνεχώς να κρατήσει τα προσκυνήματα, να καλύψει τις θρησκευτικές μας ανάγκες, να αναπτύξει έργο αγάπης, φιλανθρωπίας και στήριξης προς τους αδυνάτους, τα παιδιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια που παρεμβάλλονται στο έργο του. Ο σεβαστός- αγαπητός μας πρωτοπρεσβύτερος προσθέτει συνεχώς νέα μέλη στη μεγάλη του Χριστού εκκλησία, αλησμόνητη θα μου μείνει η έκκλησή του προς το εκκλησίασμα μετά τη μεταφορά του Επιταφίου το 2017 μπροστά στον Ελκόμενο Χριστό, όταν συμπύκνωσε τα επιχειρήματά του στη φράση «αδελφοί μου, ελάτε στο Χριστό». Τον σεβόμαστε, τον θαυμάζουμε, τον εκτιμούμε που είναι κοντά μας, που συμπαραστέκεται στις χαρές και στις λύπες μας, και όχι μόνον σε αυτές.

Σε ό, τι αφορά την εγγραφή του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών  υπό τον τίτλο «Φιλοσοφία και Διοίκηση – Μάνατζμεντ» το οποίο υλοποιούν από κοινού τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου τυγχάνω επιστημονικός υπεύθυνος, ο εφημέριός μας όπως κάθε ενδιαφερόμενος, υπέβαλε σχετική αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να εγγραφεί σε αυτό με βάση τις έως τώρα ανώτατες σπουδές του και το συνολικό έργο του. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη όταν το διαπίστωσα, καθώς η δια βίου εκπαίδευση αξίζει να είναι στάση ζωής όλων μας, αφού η άντληση περισσότερης γνώσης μας καθιστά καλύτερους πολίτες, πιο χρήσιμους στην κοινωνία. Αυτό έκανε και ο εφημέριός μας, δίνοντας και σε αυτόν τον τομέα ένα παράδειγμα προς μίμηση, ο οποίος είναι άνθρωπος με μέλλον και εύχομαι να είναι πάντοτε κοντά μας. Η αίτησή του έγινε δεκτή ομόφωνα από την επιστημονική επιτροπή του Προγράμματος, και έτσι σήμερα κοσμεί με τη συμμετοχή του το ακαδημαϊκό μας πρόγραμμα. Είμαι δε βέβαιος ότι θα περατώσει και αυτόν τον κύκλο ανώτατων  σπουδών του με επιτυχία και με την αξία του.

Με τον απέραντο σεβασμό και την αγάπη μου προς αυτόν, δηλώνω πάντοτε υπηρέτης του έργου του προς την εκκλησία και τους συνανθρώπους της ενορίας μας».

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76