UA-49499200-1

Ο σκοπός στη ζωή προστατεύει την καρδιά

12.3.2015_Ο σκοπός στη ζωή προστατεύει την καρδιά

Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι το να έχουμε ένα σκοπό στη ζωή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, προβλημάτων καρδιάς ή εγκεφαλικού.

Η νέα αυτή έρευνα προσπαθεί να υπολογίσει κατά πόσο το να έχουμε σκοπό στη ζωή, με την έννοια κατεύθυνσης και νοήματος και μία αίσθηση ότι η ζωή αξίζει να τη ζήσουμε, μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για την υγεία μας.
Μάλιστα προηγούμενη έρευνα είχε συνδέσει τον σκοπό στη ζωή με καλύτερη ψυχολογική υγεία. Αλλά η καινούργια έρευνα από το Mount Sinai της Νέας Υόρκης βρήκε ότι η ύπαρξη σκοπού σχετίζεται με 23% μείωση κάθε αιτίας θανάτου και 19% μειωμένο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικό και ανάγκη για bypass ή τοποθέτηση στεντ στην καρδιά.
Οι ερευνητές έκαναν τη μετά – ανάλυση 10 σχετικών ερευνών με δεδομένα από περισσότερους από 137.000 ανθρώπους και εκτίμησαν έτσι την αξία του σκοπού στη ζωή σε σχέση με τα καρδιαγγειακά προβλήματα και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Επιπλέον η μετά – ανάλυση αυτή βρήκε ότι όσοι δεν είχαν σκοπό ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν ή να τους απασχολήσει κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

 

Πηγή: vita.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76