UA-49499200-1

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τις Λ. Μενδώνη και Ά. Παναγιωταρέα

27.11.2014_Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τις Λ. Μενδώνη και Ά. ΠαναγιωταρέαΤην Τρίτη 25η  Νοεμβρίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προέστη της Πανηγυρικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσεται ο μαρμάρινος κίονας επί του οποίου η Αγία απεκεφαλίσθη, συλλειτουργούσης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν η γενική γραμματεύς του υπουργείου Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο Χ. Λάζαρης, ο γεν. πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Χ. Καποδίστριας, η δημοσιογράφος Ά. Παναγιωταρέα, ο συντονιστής εκπαιδεύσεως Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Π. Καπίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ι.Σιόκας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως κ.ά..

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριότατος απένειμε το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος στην κα Μενδώνη προς αναγνώριση της διαχρονικής της προσφοράς στην ανάδειξη των τιμαλφών του ελληνικού πολιτισμού όπου γης. Παράλληλα περιεκόσμησε την κα Παναγιωταρέα διά του Χρυσού Λέοντος του Τάγματος του Λέοντος Αλεξανδρείας για την έμπρακτη συναντίληψή της προς το έργο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76