UA-49499200-1

Ο Μακρόν δεσμεύεται να δράσει για το κλίμα

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λίγο αφού εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας.

Σε μια σύντομη ομιλία ζήτησε εθνική ενότητα και διαβεβαίωσε τους ηγέτες του κόσμου ότι η Γαλλία θα αποτελέσει εποικοδομητικό εταίρο σε θέματα παγκόσμιας εμβέλειας.

«Η Γαλλία θα είναι ενεργή και θα έχει επίγνωση της ειρήνης, της ισορροπίας δυνάμεων, της διεθνούς συνεργασίας και του σεβασμού στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε ο Μακρόν.

Εντός των συνόρων, η κλιματική πολιτική του Μακρόν περιλαμβάνει τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής άνθρακα και τον διπλασιασμό της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2022, καθώς και την αύξηση της τιμής του άνθρακα στα 100 ευρώ ανά τόνο έως το 2030.

Ο Μακρόν έχει επίσης προτείνει τη χρήση εμπορικών κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες που δεν σέβονται τα κοινοτικά περιβαλλοντικά πρότυπα. Αυτό μπορεί να ασκήσει πιέσεις στη κυβέρνηση Τραμπ να συμμορφωθεί με τους κλιματικούς στόχους και στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην χαλαρώσει την περιβαλλοντική του νομοθεσία μετά το Brexit.

Σε νέες δηλώσεις του που συζητήθηκαν, ο Μακρόν προσκάλεσε τους Αμερικανούς ερευνητές του κλίματος, των οποίων το έργο απειλείται από την κυβέρνηση Τραμπ, να μετακομίσουν και να εργαστούν στη Γαλλία. «Μας αρέσει η καινοτομία, θέλουμε καινοτόμους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του, ο Μακρόν θα πρέπει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το κόμμα του Μακρόν αναμένεται να κερδίσει 249 με 286 έδρες, λίγο κάτω από τις 289 που απαιτούνται για την πλειοψηφία.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76