UA-49499200-1

«Ο Μαγεμένος Αυλός» του Μπέργκμαν, στο Φεστιβάλ Αθηνών

27.6.2015_«Ο Μαγεμένος Αυλός» του Μπέργκμαν, στο Φεστιβάλ Αθηνών
Η θρυλική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που μιλάει για τον θρίαμβο της αγάπης ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού επάνω στις δυνάμεις του σκότους.

Την τέχνη του κινηματογράφου υποδέχεται στον Κήπο της Πειραιώς 260, το Φεστιβάλ Αθηνών, με την αριστουργηματική ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Ο μαγεμένος αυλός», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών με το Athens Open Air Film Festival.

«Ο Μαγεμένος Αυλός»

Η θρυλική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που μιλάει για τον θρίαμβο της αγάπης ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού επάνω στις δυνάμεις του σκότους, κινηματογραφείται αριστοτεχνικά από τον σπουδαίο Σουηδό σκηνοθέτη, χρησιμοποιώντας το θεσπέσιο λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ και χτίζοντας έναν πανέμορφο κόσμο παραμυθιού γύρω από τις διαχρονικές έννοιες του έρωτα, της αλήθειας και της αρετής ως ισχυρά εφόδια ενάντια στο κακό.

Ο διακαής πόθος του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού να καταπιαστεί με την περίφημη όπερα του Μότσαρτ κρατούσε άσβεστος από τα παιδικά του χρόνια. Ωστόσο, έπρεπε να περιμένει κάτι λιγότερο από μισό αιώνα προτού δώσει σάρκα και οστά σε ένα όραμα που αρχικά προοριζόταν για τη σουηδική τηλεόραση, πριν βρει το δρόμο για την κινηματογραφική διανομή και φυσικά το Φεστιβάλ των Καννών του 1975.
Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιόζεφ Κόστλινγκερ, Ίρμα Ουρίλα, Ελίζαμπετ Έρικσον, έτος παραγωγής: 1975, διάρκεια: 135΄.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76