UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

13.9.2014_Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης_3Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο, όπου  τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης συμμετοχής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στην Ευρωπαική Σύμβαση Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων και επισημάνθηκε ότι  οι Κοινοβουλευτικοί πρέπει να  υψώσουν τη φωνή τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η μη εφαρμογή των αποφάσεων και η παραπληροφόρηση.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Anne Brasseur δήλωσε ότι οι Κοινοβουλευτικοί έχουν την ευθύνη να διορθώνουν τα κακώς κείμενα και να ηγούνται του διαλόγου και να συμβάλλουν ως προς την συνταγματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Οσον αφορά στο ζήτημα της Ουκρανίας, η  Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους, τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τους ανθρωπιστικούς, από την συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

 13.9.2014_Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης_4Ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων έγινε στην επισήμανση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι “στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου πρό Χριστού αιώνα, η αποτελεσματική συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε μέρος ολόκληρης της ζωής της κοινωνίας, όλης της εκπαίδευσης των πολιτών  με τον όρο «παιδεία προς τα κοινά» διακρίνοντας τους ενεργούς στα κοινά Αθηναίους σε «πολίτες» από τους αδιάφορους και απολιτικούς «ιδιώτες»”.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης στην οποία μετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Μεϊμαράκης συνομίλησε με τους περισσότερους, αποκομίζοντας την άποψη ότι οι κυβερνήσεις των χωρών που εκπροσωπούν, επιβραβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζοντας θετικά την οικονομική κρίση.

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76