UA-49499200-1

Ολάντ: Τέλος τα κινητά στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου

French President Francois Hollande attends a news conference with Croatian President Ivo Josipovic at the Elysee Palace in Paris October 9, 2012. REUTERS/Philippe Wojazer (FRANCE - Tags: POLITICS)Τέλος στα γραπτά μηνύματα για τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας έβαλε ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, ζήτώντας από όλους να αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο προτού να μπουν στην αίθουσα για τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Αιτιολόγησε μάλιστα τη συγκεκριμένη κίνηση ως αναγκαία προκειμένου «να επικεντρώνονται πλήρως» στα υπό συζήτηση θέματα.

«Για να επικεντρώνονται οι υπουργοί σε αυτά που πρέπει να γίνουν, ο πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον κινητά τηλέφωνα στο υπουργικό συμβούλιο», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Όλοι πλέον θα συζητούν και θα ακούν τι λέγεται και δεν θα παίζουν με τα πλήκτρα αυτού του καταπληκτικού εργαλείου», πρόσθεσε.

Ο κ. Λε Φολ, ο οποίος είναι ταυτοχρόνως και υπουργός Γεωργίας, διευκρίνισε ότι και ο ίδιος παρέδωσε το κινητό τηλέφωνό του σε φρουρό ασφαλείας, ενώ οι υπουργοί υποχρεώθηκαν επίσης να αφήσουν τις συσκευές τους «στην είσοδο».

Όσο για τον αν ο ίδιος ο κ. Ολάντ τήρησε τον κανόνα του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε αστειευόμενος ότι «δεν το επαλήθευσε».

                                                                                                   Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76