UA-49499200-1

Ολάντ – Μέρκελ επιθυμούν συμμετοχή της Ε.Ε. σε ανθρωπιστική επιχείρηση στο Ιράκ

13.8.2014_Ολάντ - Μέρκελ επιθυμούν συμμετοχή της Ε.Ε. σε ανθρωπιστική επιχείρηση στο ΙράκΟ πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας στην κατάσταση στο Ιράκ και τόνισαν ότι επιθυμούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει «το συντομότερο δυνατόν σε μια ανθρωπιστική επιχείρηση» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος επιθυμούν η Ε.Ε. να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατόν στην ανθρωπιστική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους άμαχους πληθυσμούς οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις ακρότητες του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Προεδρία της Γαλλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εκταμιεύσει πρόσθετο ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για να χορηγηθεί βοήθεια στο Ιράκ, το οποίο αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Το ποσό προορίζεται για τη διανομή βοήθειας στους πληθυσμούς που έχουν εκτοπιστεί και στις κοινότητες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους εκτοπισμένους Ιρακινούς.

Το πρόσθετο ποσό αυξάνει τη βοήθεια που έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει το 2014 στο Ιράκ η Κομισιόν στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύνοδος των πρεσβευτών των κρατών μελών της Ε.Ε. με σκοπό κυρίως το συντονισμό της ευρωπαϊκής αντίδρασης και του ανθρωπιστικού έργου όσον αφορά τις κρίσεις στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76