UA-49499200-1

Οι νέοι παίζουν μουσική στο Κάστρο Μονεμβασίας

21.7.2014_Μουσική Βραδυά στο Κάστρο 1 21.7.2014_Μουσική βραδυά στο Κάστρο 2

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση «Οι νέοι παίζουν μουσική» στην κεντρική πλατεία του Κάστρου Μονεμβασίας, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας. Εμψυχωτές της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργιος Δέμελλος και ο Γιώργιος Κόκκορης. Τη μουσική ορχήστρα πλαισίωσαν νέοι  από την ευρύτερη περιοχή Μονεμβασίας. Η επιλογή των τραγουδιών από τον χώρο  έντεχνης και ρεμπέτικης λαϊκής μουσικής, όπως αναφέρθηκε από τους δημιουργούς, έγινε κατά αποκλειστικότητα από τους ίδιους τους νέους. Κατάφεραν να αφοπλίσουν τα αυτιά των επισκεπτών με τη ποιοτική μουσική  καθώς και τη μαγική φωνή τους.  Να σημειωθεί ότι ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμο, ο οποίος συμμετείχε τραγουδώντας και ενθαρρύνοντας τους μουσικούς με το θερμό χειροκρότημά τους. Η φυσική ομορφιά του χώρου σε συνδυασμό με την ποιοτική μουσική τραγουδισμένη από νεανικές φωνές καθιστούσε τη βραδιά μοναδική στο είδος της.

21.7.2014_Μουσική βραδυά στο Κάστρο 3 21.7.2014_Μουσική βραδυά στο Κάστρο 4

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Δέμελλος μίλησε στο staging.www.staging.monemvasianews.gr αναφέροντας:  «Μαθητές και δάσκαλοι εργάστηκαν σκληρά όλο το χειμώνα. Τα ίδια τα παιδιά δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν ποτέ τέτοιου είδους μουσική». Δήλωσε ικανοποιημένος και περήφανος καθώς οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη γνήσια ελληνική μουσική παράδοση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος σταματά όταν διδάσκεις σε έφηβους, είναι ένα μουσικό ταξίδι και η δική τους ενέργεια ψυχής, σου μεταδίδεται».

Ο Γιώργος Κόκκορης δήλωσε ευχαρίστημενος από την απόδοση των νέων επισημαίνοντας: «Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ταυτόχρονα και συναισθηματική επαφή με τα παιδιά, κάνεις προσπάθεια να μπεις στη καρδιά και στο μυαλό τους για να τους γνωρίσεις τον κόσμο  της μουσικής», γίνεσαι ο μέντοράς τους. Αυτό είναι που σε συνεπαίρνει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο από τα ποικίλα μουσικά κομμάτια εκτελέστηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.  Αυτά ήταν το «Νόστιμο τρελό μικρό μου» του Μάρκου Βαμβακάρη και το «Οι παρτίδες» του Μανώλη Χιώτη, που πλαισιώθηκαν υπό τους ήχους της κλασσικής κιθάρας και όχι από μπουζούκι όπως ήταν δηλαδή η αρχική τους μορφή.

Ασπασία Γεωργιλή 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76