UA-49499200-1

Οι νέες δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον τομέα του Πολιτισμού

16.7.2014_Οι νέες δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος ΝιάρχοςΤο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στη διάρκεια  τακτικής του συνεδρίασης, τον Ιούλιο του 2014, ενέκρινε 30 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες ενισχύουν τα προγράμματα και τις δράσεις ελληνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.
Οι 30 νέες δωρεές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δωρεές που εντάσσονται τόσο στο πλαίσιο της τριετούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και στο πλαίσιο της πρόσφατης, νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, με στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.
Οι δωρεές που εγκρίθηκαν, αφορούν τους τέσσερις βασικούς προγραμματικούς τομείς του Ιδρύματος: τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και τον Αθλητισμό, και την Κοινωνική Πρόνοια.

Στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα, μέσω 7 δωρεών στηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπό τη διεθνή προβολή της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία, καθώς και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις τέχνες  – μία μακροχρόνια προτεραιότητα του Ιδρύματος.  Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ άλλων,  δήλωσε: «Ο στόχος μας, με κάθε δωρεά του Ιδρύματος, είναι να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για το κοινωνικό σύνολο και ιδίως για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται περισσότερη στήριξη».

Η λίστα των δωρεών στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού

Θρακικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα. Υποστήριξη της εκπόνησης μουσειακής μελέτης, και της εφαρμογής της για τη δημιουργία της Πινακοθήκης στην Αλεξανδρούπολη.
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Υποστήριξη της δημιουργίας Ορχήστρας Νέων και των πρώτων δύο χρόνων της λειτουργίας της.
The Frick Collection, Νέα Υόρκη, ΝΥ, ΗΠΑ. Για την υποστήριξη του El Greco Conference, τον Ιανουάριο του 2015.
Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, Νέα Υόρκη, ΝΥ, ΗΠΑ. Υποστήριξη της έκθεσης με τίτλο «Από την Ασσυρία στην Ιβηρία: Διασχίζοντας ηπείρους στην αυγή της Κλασικής Εποχής».
St. Ann’s Warehouse, Μπρούκλιν, ΝΥ, ΗΠΑ. Υποστήριξη της χρηματοδότηση των στοιχείων προσβασιμότητας της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του St. Ann’s Warehouse στην Αποθήκη Καπνού στο DUMBO, Μπρούκλιν.
Associazione Culturale Sala 1, Ρώμη, Ιταλία. Υποστήριξη του προγράμματος «Videozoom Greece».
Siena Art Institute, Σιένα, Ιταλία. Υποστήριξη της συμμετοχής δύο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών σε πρόγραμμα φιλοξενίας στην Τοσκάνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76