UA-49499200-1

Οι κερασιές άνθισαν και η Ιαπωνία γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης

3.4.2016_Κερασίες ανθισμένες

Την ανθοφορία των κερασιών, η οποία στην Ιαπωνία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, γιορτάζουν στην εξοχή και στα πάρκα οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Με τη θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει και τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται, οι πρώτες κερασιές ήδη άνθισαν όχι μόνο στον νότο της χώρας, αλλά και στο Τόκιο, περίπου 10 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Χιλιάδες κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας συνέρρευσαν την Πέμπτη στο πάρκο Ueno, απολαμβάνοντας το γεύμα τους μέσα σε ένα πολύχρωμο τοπίο.

Φυσικά, οι περισσότεροι δεν έχασαν την ευκαιρία για ορισμένες φωτογραφίες με φόντο τις ανθισμένες κερασιές.

Η ανθοφορία των κερασιών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους Ιάπωνες, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και τις εφημερίδες να ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Στην αρχαιότητα, οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα, τα οποία αποτελούν κύριο θέμα πολλών λογοτεχνημάτων, χορών και έργων τέχνης.

Η έναρξη της άνοιξης συμπίπτει και με την αρχή της σχολικής χρονιάς στην Ιαπωνία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76