UA-49499200-1

Οι ευθύνες του 73%
Γράφει ο Γιώργος Κιοσές

kiosesΗ αυτοδιοίκηση είναι το πρωτοκύτταρο της δημοκρατίας και ο χώρος στον οποίο πρέπει να γεννιέται προοπτική στην τοπική κοινότητα αλλά και στην δημοτική κοινωνία με την ανάληψη οικονομικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών, με την συμπαράσταση της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Η ήδη υπάρχουσα δυναμική στον τουριστικό τομέα, με κορωνίδα την ανά τον κόσμο πασίγνωστη Μονεμβασιά ως τόπο προορισμού και η ύπαρξη εμπειρίας στην τουριστική φιλοξενία και στην προσφορά ποιοτικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, γλυκά κλπ. είναι τα εχέγγυα για μια περαιτέρω ανάπτυξη με οφέλη τοπικά αλλά και περιφερειακά.

Η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Ηρακλή Τριχείλη, με την εμπειρία της προηγούμενης θητείας της και την υπερψήφιση των προγραμμάτων της από περισσότερο του 73% των ψηφοφόρων του Δήμου Μονεμβασίας καλείται να δημιουργήσει ανάπτυξη μεγαλύτερη του ποσοστού, το οποίο την εμπιστεύτηκε.

Το ποσοστό εκλογής πέραν του ότι γεμίζει με ευθύνες τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή τους καθιστά ισχυρούς διεκδικητές περισσότερων πόρων από αυτούς που διεκδίκησαν, έλαβαν και αξιοποίησαν στην προηγούμενη θητεία τους.

Έτσι θα είναι δυνατόν όλες οι περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας να μετεξελιχθούν σε ένα πολυκεντρικό, ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο αναφοράς όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά της χώρας μας εκμεταλλευόμενοι τις ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία, στην τεχνολογία, στον διεθνή ανταγωνισμό σε επίπεδο τουρισμού.

Όμως και σε κοινωνικό επίπεδο οι αρνητικές επιπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος των δημοτών από την κοινωνική κρίση, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν κυρίως από κάτω προς τα επάνω με λήψη αποφάσεων, ώστε οι Δημότες να αισθανθούν σιγουριά και προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέσα στην επόμενη πενταετία, ο Δήμος με την συνεργασία φορέων και δημοτών καλείται να διαμορφώσει δομές και στοιχεία με τα οποία το ιστορικό και τουριστικό ενδιαίτημα της Μονεμβασιάς να μετουσιωθεί σε οφέλη για τον κάθε κάτοικο του Δήμου Μονεμβασίας.

Παραφράζοντας δε τους στίχους του Έλλιοτ το παρόν της Δημοτικής αρχής και η ιστορία της Μονεμβασιάς  είναι τα εχέγγυα, ώστε  το μέλλον να υπάρχει μέσα από το παρελθόν και να διαμορφώνεται από το παρόν.

 

Γ. Κιοσές / Φαρμακοποιός- Συγγραφέας

Αντιπρόεδρος των Aπανταχού Μονεμβασιτών

Check Also

Τι δημοτική αρχή χρειαζόμαστε στη Σπάρτη;

Γράφει ο Γιάννης Ραχιώτης* Η πρώτη απάντηση που αυθόρμητα σου έρχεται είναι: Διαφορετική από τις προηγούμενες… …

G-EZ117CQG76