UA-49499200-1

Οι γάτες 6 φορές περισσότερες από τους ανθρώπους στο μυστηριώδες “Γατονήσι”

5.3.2015_Γατονήσι

Το νησί Αοσίμα στο νοτιοανατολικό άκρο των Ιαπωνικών Νησιών αποκαλείται “Γατονήσι” από τους ντόπιους. Κι αυτό διότι ο πληθυσμός των γατών είναι εξαπλάσιος από αυτόν των ανθρώπων. Τις 120 γάτες και τους 22 ανθρώπους που κατοικούν στο νησί -οι περισσότεροι από τους οποίους συνταξιούχοι που έμειναν πίσω, όταν όλοι έφευγαν για τις πόλεις  αναζητώντας εργασία- συνδέει με τον έξω κόσμο ένα πλοίο που μεταφέρει κάθε μέρα 34 τουρίστες κατά μέσο όρο.

Το νησί που μέχρι το 1945 είχε πληθυσμό 900 κατοίκων πλέον δεν φιλοξενεί ούτε καταστήματα ούτε εστιατόρια. Μοναδικό αξιοθέατο οι γάτες.

Τα αιλουροειδή μετέφεραν στο νησί ψαράδες για να αντιμετωπίσουν τα ποντίκια που προκαλούσαν ζημιές στα σκάφη τους.

Με τη μείωση του πληθυσμού των ανθρώπων αυτός των γατών αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ μόνο δέκα έχουν στειρωθεί.

Πάντως, ορισμένοι από τους κατοίκους δυσκολεύονται να συνυπάρξουν με τόσες γάτες, καθώς πολλές φορές τα αιλουροειδή προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού ταΐζουν τις γάτες, οι οποίες περιφέρονται στο νησί χωρίς φόβο, ειδικά όταν το καράβι φεύγει παίρνοντας μαζί του τους εκδρομείς.

 

Πηγή: econews.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76