UA-49499200-1

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

9.6.2014_Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμόΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τον λαό που υποφέρει

Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει τα εξής: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει.

»Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών».

Ποτάμι: Κυβέρνηση για τηλεοπτικά παράθυρα

Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

«Η ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων, σε πολλές περιπτώσεις, στελεχών αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος. Η χώρα για να σωθεί πρέπει να φύγει μπροστά αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεικνύονται απλοί ισορροπιστές, δέσμιοι του παρελθόντος τους και τελικά λάτρεις της ακινησίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τον ανασχηματισμό

Την ικανοποίησή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ σε «άτυπο σχόλιο», όπως το χαρακτηρίζει, που εξέδωσε για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκαν οι αναλογίες μεταξύ των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Σε ειδική αναφορά για τον νέο υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζεται ότι «οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου  και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα καθώς διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα  αλλάξουν  το κλίμα στην κοινωνία  με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα».

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αλλάζει

Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση δεν σώζεται

Ό,τι και να κάνει η συγκυβέρνηση δεν σώζεται. Μεταγραφές κοντά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν έσωσαν ποτέ καμία ομάδα από τον υποβιβασμό, δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Παράλληλα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ σε δική του ανακοίνωση υπογράμμισε ότι ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα. Συνεχίζοντας ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι ο ανασχηματισμός «τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη. Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές.

Ο πραγματικός ανασχηματισμός θα γίνει όταν οι υπουργοί θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα και θα επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας».

Δημοκρατική Αριστερά: Η ασκούμενη πολιτική κρίνει τις κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76