UA-49499200-1

Οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ της Αττικής

26.3.2015_Οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ της Αττικής

Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (532 υπέρ, 47 κατά, 10 αποχές) από την Ολομέλεια του ΕΚ η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κύρτσου για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υπέρ 928 πρώην εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής, με βάση την πρόταση που υπέβαλε προ μηνών η Ελληνική κυβέρνηση και είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Κύρτσος υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθούν 5.046.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ), γιατί τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επλήγησαν από την οικονομική ύφεση και την πτώση της διαφήμισης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο εισηγητής του ΕΚ, τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ κινούνται στο 30% του επιπέδου του 2007, τελευταίου χρόνου στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι 928 πρώην εργαζόμενοι προέρχονται από 16 ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Το ποσό που θα διατεθεί από το ΕΤΠΠ θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης για την οικονομική υποστήριξη και την επαγγελματική επανένταξη των ενδιαφερομένων, με το υπόλοιπο 40% να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του ΕΚ και η αντίστοιχη έκθεση του Ευρωβουλευτή και αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Λ. Χριστοφόρου, για την υποστήριξη 705 πρώην εργαζομένων σε εκδοτικές επιχειρήσεις της Αττικής, με στόχο να δεσμευθούν άλλα 3.746.700 ευρώ από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ).

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76