UA-49499200-1

«Μπλε Παλέτα»: Όλα τα μπλε της Λίτσας Κασούμη σε μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής

«Με ρυθμό»

Τη δωδέκατη ατομική της έκθεση με 56 έργα μικτής τεχνικής πραγματοποιεί η ζωγράφος Λίτσα Κασούμη στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

«Με ακολουθεί χρόνια τώρα το Μπλε…
Από τα πρώτα χρόνια…
Κυριαρχούσε σε όλους τους τόνους – ήταν εκεί σαν σημείο εκκίνησης για εμένα–
Με το ψυχρό του! Με το θερμό του!
Για να με κάνει να ηρεμώ…
Αλλά και να ΤΟΛΜΑΩ για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ.
Τίποτα δεν ξεκινάει από την δική μου παλέτα αν δεν υπάρχει το Μπλε
στην έμπνευσή μου…
Tο συνδέω με αναμνήσεις, πρόσωπα, πράγματα, τοπία, ταξίδια, αρώματα,
επιθυμίες, έρωτα.
Σαν να μου ανοίγει ένα παράθυρο στα συναισθήματα!
Δεν είναι μόνο ο Ουρανός και η Θάλασσα…

Είναι το φόντο της ψυχής μου, το Μπλε…

Στα 56 έργα που παρουσιάζω για πρώτη φορά κυριαρχεί με όλες του τις αποχρώσεις και παρέα με άλλα χρώματα μας ταξιδεύει σε αγαπημένες στιγμές δημιουργίας,  που αφορούν τον άνθρωπο, το ταξίδι, την θάλασσα.

Όλα αυτά που σημαίνουν ζωή για εμένα…

Αφού οι… παρακάμψεις με έβγαλαν στη θάλασσα, εγώ ζωγράφισα,  πανάκια, καραβάκια και ταξίδια…
Στο Μπλε το Ραφ, στου Κοβαλτίου, στο Πρωσικό, στο Ηλεκτρίκ και των Αζτέκων, στου Ζαφειριού, στο Ultramarine, στο Τυρκουάζ, στο Βιολετί, στο Blue Royal, στου Σχιστόλιθου, στο Navy Blue, στο Denim Blue, στο Baby Blue, στο Μπλε των ωκεανών…

Στο γαλάζιο της Πατρίδας μου…

Κι αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας με αγάπη….

Γιατί τα ζωγράφισα για Όλους μας… »

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας. Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από την «Μπλε Παλέτα» καθώς και ανθολόγιο κειμένων – ποιημάτων της Λίτσας Κασούμη, για την θάλασσα, τον άνθρωπο, το ταξίδι, με τίτλο«Παράθυρο στη θάλασσα».

Τα έσοδα από τη διάθεση του λευκώματος θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Κιβωτός Του Κόσμου».

H Λίτσα Κασούμη
Γεννήθηκε στο Χολαργό, κατάγεται από την Χίο και κατοικεί στο Χαλάνδρι. Πτυχιούχος αρχιτεκτονικού σχεδίου στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακό στην Μακέτα, στην Αμερική. Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Κασούμη από το 1977, έχουν δύο κόρες, μια εγγονή και έναν εγγονό. Υποψήφια τις χρονιές 1975-76 για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι ζωγράφος και έχοντας συνεχή εικαστική παρουσία, εργάζεται από το 1977 και παρουσιάζει τα έργα της τα 20 τελευταία χρόνια. Ζωγραφίζει σε ξύλο, γυαλί, καμβά, κεραμικό και ύφασμα.  Χρησιμοποιεί υλικά όπως κάρβουνο, τέμπερα, λάδια, ακρυλικά και ψυχρό σμάλτο. Επεξεργάζεται τα χρώματα και δημιουργεί με μεικτές τεχνικές. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα της κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές, αλλά και Δημόσιους χώρους, εντός και εκτός Ελλάδος. Παράλληλα, από το 1990 δραστηριοποιείται δημιουργικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με εθελοντική κοινωνική προσφορά στους χώρους της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος! Προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις της κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά που τους αρέσει να ζωγραφίζουν.

Info
Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Μαΐου στις 19:30
Διάρκεια: 26 Μαΐου-11 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή 19:30-22:00 και πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης (τηλ.6945 209192) .

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76