UA-49499200-1

Μπάσκετ: Πρώτο σοβαρό τεστ για την εθνική ομάδα

6.8.2014_Μπάσκετ πρώτο σοβαρό τεστ για την εθνική ομάδαΤο πρώτο δυνατό τεστ θα δώσει το τριήμερο (8,9,10/08) στο Πο της Γαλλίας η εθνική ομάδα μπάσκετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την τελική φάση του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Αρχής γενομένης από μεθαύριο Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σερβία, Γαλλία και Κροατία, με τον Φώτη Κατσικάρη και τους διεθνείς να δηλώνουν πανέτοιμοι για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα τουρνουά», τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη γαλλική πόλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν ήδη παίξει κάποια φιλικά, ενώ για εμάς είναι τα πρώτα. Ανάμεσά τους και η Κροατία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Ο Έλληνας τεχνικός είπε ακόμη: «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βάλουμε όλους τους παίκτες να βρεθούν στην ίδια φυσική κατάσταση. Γι’ αυτό και ο κάθε ένας είχε διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικές αποθεραπείες και ούτε κάθε εξής, για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για τα συνεχόμενα παιχνίδια. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει», ενώ αναφερόμενος στην απουσία του Νικ Καλάθη, είπε:

«Θέλαμε να αγωνιστεί, αλλά θα τον έχουμε στα δύο φιλικά με την Τουρκία. Από κει και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα που θα πρέπει να βγουν και θα είναι σημαντικά για την υπόλοιπη ομάδα.»

Για τη προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην προπόνηση ανάφερε: «Ηταν πολύ ωραία έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον αθλητισμό. Ηταν πραγματικά ευχάριστο και για την ομάδα. Μας έδωσε τις ευχές του και πιστεύουμε πως θα είναι γουρλής και θα πάμε καλά».

Το πρόγραμμα του τουρνουά στο Πο:

Παρασκευή 8/8
19:00 Σερβία-Ελλάδα
21:30 Γαλλία-Κροατία

Σάββατο 9/8
17:30 Κροατία-Σερβία
20:00 Γαλλία-Ελλάδα

Κυριακή 10/8
19:00 Ελλάδα-Κροατία
21:30 Γαλλία-Σερβία

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76